(klik in uw mailbox op Afbeeldingen downloaden zodat u ze kan zien in het bericht)
REVA Nieuwsbrief
- 22 juni 2023 -
Bibliotheek vergaderzaal 1B3
De vergaderzaal op 1B3 wordt wat opgefrist om (hybride) vergaderingen beter te faciliteren. Eind deze maand wordt een videomeeting opstelling (o.a. vaste camera, speaker) voorzien, maar ook de ruimte op zich wordt herbekeken.

De bibliotheek is hier één aspect van. Vaag vermoeden dat deze niet veel meer wordt gebruikt, de boeken zijn al beter gerijpt dan Bart De Pauw zijn scenario van Loft. Een good old boekenverbranding is voor bruinhemden, maar wij gaan ze wel laten afvoeren.
Wil je één of meerdere boeken bewaren, feel free om deze zelf bij te houden. Je hebt hiervoor tot 23 juli tijd, wat overblijft gaat weg. 
Opgelet voor phising
De laatste tijd is het je mogelijks ook opgevallen: het aantal phising mails zit in de lift. De tijd van rijke nazaten van sultans die jou een zak gouden florijnen beloven is grotendeels voorbij (het is voor iedereen crisis), maar digitale snodaards vinden nieuwe manieren om jou bij je sjokkedeizen te hebben. Ter opfrissing hieronder enkele tips om ongure mails te ontmaskeren.

Meer weten of phising melden (helpt om toekomstige mails te detecteren en blokkeren): bekijk de infopagina van DICT (no worries, veilige link).
  • Afzenderadres: phishing mails bevatten vaak vreemde of misleidende adressen die lijken op legitieme bedrijven, maar kleine verschillen bevatten. Let goed op spelfouten of onjuiste domeinextensies.
  • Spoed of urgentie: phishing mails proberen vaak een gevoel van urgentie te creëren om je te haasten bij het nemen van actie (vb. dreigen met blokkeren van je account).
  • Persoonlijke informatie: legitieme bedrijven vragen zelden om vertrouwelijke persoonlijke gegevens (wachtwoorden, pincodes ed.) via e-mail.
  • Links en bijlagen: controleer altijd de links in een e-mail alvorens je erop klikt. Beweeg met je muis over de link om het volledige webadres te bekijken. Phishing mails bevatten vaak verdachte URL's die je naar nepwebsites leiden. Ook bijlagen kunnen schadelijke software bevatten, dus open ze niet als je de afzender niet vertrouwt.
  • Spelling- en grammaticafouten: phishing mails laten taalkundig al eens een steekje vallen. Hoewel zelfs legitieme e-mails soms fauten kunnen bevatten, zijn phishing mails berucht om hun slordige taalgebruik.
  • Prijzen en beloningen: wees voorzichtig met e-mails die je prijzen of winsten beloven waar je niet om hebt gevraagd. Dit zijn vaak trucs om je naar kwaadaardige websites te lokken of om schadelijke software op je apparaat te installeren.
CMO nieuws
Deze week is onze vakgroep de verantwoordelijke uitgever van de facultaire Instagrampagina @fact.ge.wijs. Met de festivalzomer voor de deur, ligt de focus op gehoorbescherming en auditief onderzoek uit onze groep.
De week van 4 september zijn we weer aan zet, ideaal met de Dag van de Kinesitherapie op 8 september.

De Vlaamse PhD Cup plaatst sterk en boeiend onderzoek in de kijker.
In de voorbije twee jaar je doctoraat gehaald? Waag dan je kans! Inschrijven kan tot 7 juli.
CWO nieuws
Het is zonde om niet-gespendeerde projectmiddelen verloren te laten gaan, zeker wanneer er binnen het project geen bestedingsintenties meer zijn. De CWO houdt een lijst bij van prioritaire en minder prioritaire aankopen die generiek in de vakgroep voor onderzoek ingezet kunnen worden.
Indien de besteding binnen het project verantwoord kan worden, zal worden bekeken om de restantgelden hieraan te besteden. Team Finance en de Teamleider Onderzoek volgen dit op en zullen de budgethouders hier attent op maken.
Wellbeing corner
Met z'n allen REVA Beweegt!, maar voldoende drinken is in dit warme weer ook belangrijk. Op donderdag 6 juli sluiten we 2023 part 1 af tijdens REVA Afterwork in Bar Gazon. Kom jij ook?

18 tot en met 22 september staat al in jullie agenda ingeschreven als de REVA Happiness Week. De planning staat bijna op punt en wordt weldra gecommuniceerd. Een open vakgroepvergadering, research day, sportieve en ontspannende breaks hebben alvast een plaatsje!

En in die week, op donderdagnamiddag 21 september, is er uiteraard ook onze REVA Day. Ook dat programma wordt nog ineen geknutseld. To be continued!
Upcoming
IMHS Lecture: Value-based healthcare: benefits and barriers
Ghelamco Arena - Donderdag 22 juni

REVA @fact.ge.wijs Instagram take-over
Week van 4 september

REVA Happiness Week
Maandag 18 tot en met vrijdag 22 september

REVA Day
Donderdag 21 september (namiddag)
Volgende nieuwsbrief: mogelijks nog eentje voor het zomerreces. Anders tot in september!
Vragen, opmerkingen of suggesties voor de nieuwsbrief?
Laat het weten via thibault.bonte@ugent.be!